Voorbeeldige praktijken

Photogrpahie d'un bloc opératoire

U hebt in uw instelling een vernieuwende praktijk gelanceerd die de kwaliteit verbetert en gericht is op de gebruikers? Laat uw werk en dat van uw team erkennen door het voor te dragen als voorbeeldige praktijk.

Als het als zodanig wordt erkend, valoriseert u uw prestatie met een certificaat, vergroot u de bekendheid van uw instelling en draagt u bij aan de uitwisseling van kennis!

 Foto: Anna Shvets  op Pexels


Waar komt dit initiatief vandaan?

Al bijna 15 jaar lang identificeren en publiceren de Health Standards Organization (HSO) en haar partnerorganisatie Agrément Canada talrijke voorbeeldige praktijken in hun bibliotheek van voorbeeldige praktijken. Deze bibliotheek is een bron van wereldwijde kennisuitwisselingen over vernieuwende praktijken, met het doel de kwaliteit en veiligheid van de patiënten te verbeteren. Het PAQS maakt de Belgische indieningen in samenwerking met HSO operationeel.

Wat is een voorbeeldige praktijk?

Voorbeeldige praktijken zijn praktijken van een gezondheidsorganisatie of sociale dienst die een positieve verandering aan het licht brengen, gericht zijn op de patiënt en zijn familie en tot een verbetering van de veiligheid en doeltreffendheid van de zorg leiden.

Wie kan een voorbeeldige praktijk delen?

Elke organisatie voor gezondheidszorg en/of sociale dienstverlening in de wereld.

Hoe deel ik een voorbeeldige praktijk?

U hoeft hiervoor slechts het online formulier in te vullen. Voordat u het formulier invult, bekijkt u aandachtig beide video's waarin in detail wordt uitgelegd welke etappes u moet volgen om een praktijk in te dienen.

Hoe worden de voorbeeldige praktijken geëvalueerd?

De ingediende praktijken worden geselecteerd na een strikt evaluatieproces door een groep Belgische experts. Na deze evaluatie ontvangt uw instelling, indien uw praktijk is geselecteerd, een door HSO ondertekend certificaat. Vervolgens wordt de voorbeeldige praktijk gepubliceerd in de bibliotheek van HSO. De voorbeeldige praktijken worden tevens voorgesteld en aangeprezen tijdens publieke evenementen van HSO, zoals seminars en conferenties, in educatief materiaal en bij aangesloten erkenningsinstanties.

In samenwerking met


Wilt u de presentatiewebinar bekijken (of nog eens terugzien)?

BEKIJKEN​​

Wat is een voorbeeldige praktijk?

Hoe dien ik een voorbeeldige praktijk in?

Wilt u een voorbeeldige praktijk indienen?

Vul het formulier in door op de onderstaande link te klikken, of download het en stuur het ingevuld naar analuisa.vaninnis@paqs.be.

INDIENEN

Maak hieronder kennis met de voorbeeldige praktijken in brussel en wallonië!